Dag 8 Kerstdag

J. en ik hebben een grote familie, maar niemand die het ziet.

Op kerstdag hebben we een zoon en een dochter gebaard op de E19 ergens tussen Ranst en Antwerpen. Eerst een dochter, kort daarna een zoon. Ik vermoed een tweeling. Allebei kregen ze een dubbele voornaam om de eenvoudige reden dat we niet konden kiezen. 

Ze zijn al uit de pampers, dat was een voorwaarde. 

Ik had ze liever in de zomer verwelkomd. In een maand waarin overvloed centraal staat, voelt verjaren in december als een doof kind in een klas vol blinden. Niemand ziet je staan en je verjaardagswensen weerklinken onhoorbaar door alle andere wensen heen. 

Meteen maakten we ons gezin compleet met een hond (een stratier of dalmatiër, we twijfelen nog), we doopten hem Oscar (de) Wilde (Met J.’s familienaam konden we niet anders). Onze gezinsuitbreiding nam een rotvaart, nog voor we de snelweg verlieten, vervoegde de kitten Ava Gardner ons.

Thuis googelde J. de namen van onze kinderen om vast te stellen dat we onze zoon naar een Italiaanse porno-acteur vernoemd hadden. Toevallig zagen we zijn documentaire ‘Rocco’ vorig jaar in Milaan. Rocco Siffredi moet indruk op mij nagelaten hebben, want ik stelde Rocco-Antonio voor om J.’s liefde voor Italië te verankeren in ons nageslacht.

Op zich zijn onze niet verwekte kinderen geen verrassing. Al jaren laten J. en ik ons omringen door een groep denkbeeldige vrienden. We verwijzen naar hen als De Bende. Omwille van privacyreden heb ik beloofd aan De Bende om dit in de privésfeer te houden en hier niet verder over uit te wijden.

Ik ben best fier op onze kroost, ze hebben de kleinste ecologische voetafdruk van ons allemaal. 

Onze kerstkinderen met Oscar (de) Wilde en Ava Gardner

J. en ik zijn de waanzin voorbij. Ik wens het iedereen toe in het nieuwe jaar. Het is goedkoper dan natuurlijke medicijnen, organische therapeuten, biologische sportabonnementen, en spirituele zoektochten die bij elke chakra die zich opent eentje van sarcasme sluit. 

Daarom wensen wij, J. J. en kinderen, dat de waanzin de nieuwe gezondheidshype van 2019 mag worden.

Liefs en een krankzinnig nieuw jaar,

Jane.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s